Een ster aan de hemel en een kat onder het parket

We zitten hier nu in een supergezellig hostalleke in Vicuña bij de heel lieve Duitse Rita Klamt (die sinds we haar vanmiddag ontmoet hebben ondertussen al in het ziekenhuis is beland door een bloeddrukprobleem, we hopen dat ze spoedig herstelt want we willen graag ons ontbijt op bed morgen 😉 ).

De voorgaande dagen zijn we dus vanuit Los Vilos richting La Serena vertrokken maar niet zonder eerst de pelikaantjes gevoerderd te hebben. In La Serena de perfecte slaapplaats gevonden Casa Maria: gezellig tuintje, mooie kleurige kamer, jonge reizigers,…Dachten we…De nacht bracht ons meer dan we verwacht hadden: vlooien (die blijkbaar het rechterbeen van Lot heel smakelijk vonden) en een luidruchtige krolse kat ONDER ons parket (UH? idd…UH!?). Indien iemand ooit een gratis city-tour wil langs de kust van La Serena – Coquimbo dan kan je zeker bij val haar zus haar pa (u herkent hem aan de verdacht lateraal gepositioneerde haarplooi) terecht en hij houdt je graag een uurtje zoet aan 40 km/uur incl. stop voor ingang mall…ilarisch. En Lonely Planet zit er goed naast, La Serena heeft géén mooi strand, hebben we jammergenoeg ondervonden na een veel te lange wandeling incl. aangespoelde rottende zeeleeuw.

Vandaag vol goede moed onze toevlucht gezocht hier in Vicuña in de Elqui Vallei. Naar het schijnt schijnen hier ’s nachts vele sterren. Morgen hebben we een uitstapje naar het Mamalluca observatorium gepland. Student-minded zoals we nog steeds zijn konden we een gratis tourke in de plaatselijke pisco-brouwerij niet links laten liggen. Veel tour en drank kwam er niet aan te pas, maar alle gratis beetjes helpen hé 😉 Er zijn hier ondertussen een Brits en Spaans koppel toegekomen (waarvan we de naam natuurlijk al vergeten zijn). Hopelijk nemen zij vannacht de plaats van de luidruchtige kat niet in…ze ziender nogal krols uit 🙂 .

Dikke kussen van onder de heldere sterrenhemel

 Lancelot – Valery

 

4 Reacties so far »

  1. 1

    Hilde said,

    Valeke …. oeps beter laat dan nooit … NEN GELUKKIGEN ! Dikke kussen en knuffels heb je tegoed vanzodra je terug in het land bent. Je moest eens weten hoe graag ik in jouw plaats had willen zijn (en ik denk dat ik niet alleen ben). Doe AUB vele groeten aan iedereen. En nen dikke kus en knuffel aan mijn favorietje 🙂 Hou jullie goed, geniet ervan en doe vooral niets wat ikzelf niet zou doen.

  2. 2

    Valerie said,

    Idd beter laat dan nooit…das altijd keer plezant zo een post-birthday bericht…Ik hou je aan de kussen en knuffels en cadeautje (lees ik tussen de lijnen) 😉
    Hier alles goed dus…het wordt steeds warmer en mijn kleren beginnen steeds meer te stinken…

    dikke dikke kussen

    en je hebt alvast vele groetjes van rara…de Acuñas en de Mancillas

  3. 3

    evelyne said,

    Hey Valerieke!

    Foto’s zien er geweldig uit!
    Vlooien en bedlice zijn echt KLOTE (in Indonesië ook nachten geen oog dicht gedaan, en dan op strand gaan liggen uit pure miserie om daar de ZANDvlooien, de m*therf*ckers, te ontmoeten), maar kakkerlakken ter grootte van een klein vogeltje in uw bed spannen bij mij nog steeds de kroon (om maar van onze 8-potige vriendjes te zwijgen: hoe is het daar op dat front trouwens?)!!!

    Dooie zeeleeuwen trouwens? Geen levende exemplaren tegengekomen?

    Hier stress voor het toneel: wordt moeilijker en moeilijker: AAAAH de premiere is niet ver meer! Voor de rest alles A-OK.

    Merci voor het smsje trouwens!!!

    dikke kus

    eve x

  4. 4

    Didier said,

    Dag Lotjen (getikt),

    Zalige blog, het internet heeft toch nog nut blijkbaar in deze tijd van nigeriaanse dictators die geld willen storten, canadese viagra-apothekers en andere spammers. Vanuit onze luie zetel in het mondaine zwevezele de avonturen kunnen volgen van ons nichtjen in een land dat tegenvoets op de bol ligt: het is een fijn ding.

    Hopelijk zien we je terug zo rond het nieuwje jaar, laat die vlooien maar ginder en die parketpoes mag je ook in z’n natuurlijke habitat laten.

    We blijven vaneigens lekker de blog volgen, nu expeditie robinson toch gelijkt op georganiseerd reizen voor dietisten.

    Greetings from Belgium, the land of chocolate, witlof, “biestikfriet” and governments.
    Didier


Comment RSS · TrackBack URI

Plaats een reactie